ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА ОБЕЛЕЖИЛА СЛАВУ „САБОР СРПСКИХ СВЕТИТЕЉА“
16.09.2013




Градска општина Палилула прославила је своју крсну славу “САБОР СРПСКИХ СВЕТИТЕЉА“. Госте је у сали Нишког културног центра дочекао, Бобан Џунић, домаћин Славе и председник општине Палилула са сарадницима, предсадником Скупштине Милошем Стојковићем, начелницом Управе Маријом Брајдић, члановима општинског Већа.У присуству свештенства Нишке епархије, обављен је обред сечење славског колача. Од домаћина славе, Бобана Џунића славски колач је преузео Милош Стојковић, председник Скупштине Градске општине Палилула. Свечаност је увеличана наступом Вокалне групе „Constantine“

Затим се бројним гостима обратио председник општине Палилула Бобан Џунић. „Данас је наша  крсна слава „Сабор српских светитеља“ и како прошле године рече његово Преосвештенство Епископ нишки г.Јован, „предивно је што се помолисмо на дан ових светаца јер су се они учили светлости Божијој и просвећивали људе светлошћу Христовој“.

Захваљујем што сте се одазвали позиву да присуствујете овогодишњем славском окупљању, које траје већ девет година за редом, од када је општина Палилула основана као градске општина Града Ниша. Желим вам добро дружење, посебно нашим драгим пријатељима из општине Своге у Бугарској, са којима остварујемо прекограничне пројекте, колегама из других општина, представницима организација и установа. Као што смо најавили пре нешто више од годину дана, на почетку нашег мандата, планови овог руководства општине Палилула су веома амбициозни. Свесни смо амбијента и тренутне економске ситуације у друштву али без упорности, креативности тешко је испунити обећано и стално бити на услузи нашим грађанима. Све оно што је до сада урађено и започето - наставићемо и довешћемо до циља. Још једном свима вама желим пуно среће, здравља и добре пословне резултате - рекао је председник Џунић..

Пријему су присуствовали и представници Градског Већа и Скупштине града Ниша, Амбасаде Бугарске у Београду, војни аташе Петар Петров, генерални конзул Бугарске у Нишу, Атанас Крстин, представници Војске и полиције, градских општина, Савета грађана, удружења грађана, велики број јавних личности из друштвеног и политичког живота, представници медија, пословни сарадници општине и пријатељи. Општинска слава је веома добро организована и по оцени присутних био је то догађај који ће остати у сећању. (ЕКОполис мрежа, Д.Видојковић)

ГАЛЕРИЈА СЛИКА - Facebook